diumenge, 15 de gener del 2012

Medicaments psiquiàtrics infantils i juvenils: ús i abús.

L'altre dia vam tenir una conversa en una escola amb la mestra d'educació especial i el director. Vam parlar sobre la quantitat d'alumnes que hi ha al nostre sistema escolar diagnosticats amb TDAH o bé TDA, i prenent medicació com el Concerta o el Medikinet. Féiem una petita valoració, en aquella escola, i aproximadament de cada classe de 20-25 alumnes hi havia un o dos nens amb diagnòstic TDAH i prenent medicació. Això suposaria un 8% de la població amb diagnòstic TDAH. No sé quin és el percentatge de població malalta necessari per a diagnosticar una epidèrmia, però en tot cas un 8-10% de la població infato-juvenil amb trastorns psiquiàtrics ens hauria de fer reflexionar.

Tenim un sistema educatiu que dóna resposta a les necessitats de tot l'alumnat? És malalt un nen que no pot estar assegut sis hores al dia en una cadira?

Tenim una formació adequada per atendre a la diversitat d'alumnes del nostre sistema educatiu?

Aquest matí la mestra de l'escola m'ha enviar un vídeo per a reflexionar encara més sobre el tema ( Gràcies Marta!). Us l'adjunto i... reflexionem, amics, reflexionem!


Jo també us n'adjunto un que ens mostra un alte punt de vista.

2 comentaris:

  1. quin video!! encara que parla d'EEUU, aquí a Espanya anem en camí... que fort!! pobres nens...

    ResponElimina
  2. ara he vist el segon video... es molt bo!! cuanta raó... a vegades diem que un té l'tdah i l'únic és que és un nen.

    ResponElimina